Monday, May 14, 2012

Hi! Saya si doktor cinta.

Assalamualaikum
I am free now. Free dari all classes, assignments, exams and semua lah. Cuti panjang ku sudah bermula ya kawan kawan hihi. But tak plan apa apa lagi nak buat apa. Ingat nak kerja. Ingat nak jogging every morning. Ingat nak tuisyenkan adik adik. Ingat nak belajar memasak. Eh? Banyak pulak :D Haa apa apa lah. 

Before balik dari unimas haritu, ramai yang datang dekat saya. Datang buat apa? Cerita masalah cinta dorang. Ada one of my friends cakap, saya matang dalam hal hal macam ni. Peliknya, saya bukanlah seorang yang berpengalaman dalam hal cintan cintun ni, tapi takpalah. Tak salah tolong orang kan. 

Macam macam cerita pasal cinta saya dah kaji. Ceh ceh hahaha. Alaaa, biasalah. Bila kita dengar cerita orang, kita banyak berfikir. And apa yang saya buat, try tempatkan diri saya dalam masalah tu so that, saya boleh decide apa yang saya nak buat. 

Okay meh doktor cinta nak cakap. Ngeh ngeh ngeh :P Actually, every single thing yang kita buat mesti ada rancangan. I meant ada sebab lah. For me, sebab apa saya tak pernah bercinta, sebab saya tak nak berpoya poya dengan lelaki yang anggap saya hanya girlfriend sementara, oh a big NO for that. I dont need a temporary boyfriend. All i want is a future husband, who is surely be my husband, on one fine day, Insyaallah. So bila ada yang cerita dekat saya sampai pasal kahwin semua, haaa i guess that guy is so serious with his relationship. Ia susah and awkward bila lelaki cerita pasal kahwin kahwin ni, so bila dorang dah bukak pasal kahwin, bersedialah ya jadi isteri kihkihkih :D

And apa yang best bila dah jejak umur 19 ni, most of us dah mula cerita pasal cinta yang akan bawa ke jinjang pelamin. Bukan lagi cerita cinta monyet. Kiranya semua dah matang lah. Eventhough memang kebanyakkannya takkan kahwin dalam usia semuda ni, yelah kan, makan minum pakai semua guna duit parents lagi, but at least, perasaan nak bercinta atas dasar berpoya poya tu dah mati :) 

So apa yang saya buat sekarang, keep praying to Him. Berdoa semoga kita diberi jodoh yang baik. And frankly speaking, i always pray that he will be mine till jannah, Insyaallah.

p/s; dear future husband, I want to go to Paris, France
 or Venice, Italy. Can we have our honeymoon there? :')      

2 comments:

azri johan said...

amboi, siap ada nota kaki utk future husband lagi tu :p

farhah dzarif said...

angan angan tak salah kan hihi :D