Wednesday, May 16, 2012

He keeps me strong

Assalamualaikum

I have no idea what am i going to write actually. Tak plan pun nak berblogging harini. Dengan kepala yang berat ni, entah. Maybe sebab tak buat apa apa dekat rumah kut, so sifat malas tu dah sebati dalam diri. Eh? Haha :) By the way kan, nak bagitahu. This is my first time blogging guna komputer rumah. My lappy kena hantar bengkel, tak sihat sikit hihi. Kesian dia. Haaa whatever lah.

Hmm. Let's start. Since asasi dah habis ni, i thought semua masalah takkan ada lagi. Tapi saya silap. Problems akan sentiasa ada, and akan terjadi dekat setiap orang tak kisah lah hang peduli hang ada masalah or hang buat tak endah je. Ya saya tahu. Kadang kadang rasa annoy. Yelah, ada certain orang, masalah kecik pun nak gembar gemburkan, nak bagitahu satu planet bumi, ada pulak tu yang tengah menghadapi masalah sebesar gajah, tapi diam je. 

Tak salah nak share masalah dengan orang. I meant dengan orang kita rapat. Atleast, they know how we feel inside. Bila kita ada masalah, kita actually tak harap sangat pun orang motivate kita, bagi ayat panjang panjang supaya kita tenang. Tak. For me, they just need to be a listener, that's all. Itu bila part orang yang cerita masalah dekat orang lain. But i have this one friend. Seorang pemendam. And bila dia masalah, saya cuma dapat agak je. Sebab dia sangat susah nak luah masalah dekat orang. And at last, dia sendiri yang jadi lemah. Entah, ikut masing masing lah kan. 

Masalah tu lah sebenarnya yang buat kita jadi kuat. Sebab kalau takda masalah, kita ambil endah tak endah je. And the only one who always keeps us to be strong is Him. Yes, Him. So apa apa pun jadi, dont lose hope. Keep on praying. He listens every single thing :')


No comments: