Saturday, December 10, 2011

Im blessed to be surrounded by people like you

Assalamualaikum 

Bila happy, cari kawan. Bila sedih, cari kawan. Orang cakap kawan biar beribu. Tak kisah lah kawan tu sebaya ke, dua baya ke, okay tak lawak -___- Alaaaah, takda feel lah nak buat quotes, kata kata hikmah bagai, tak reti  tak reti! Maklumlah, paper bahasa melayu time high school macam tak pernah je score A, time SPM, rezeki Alhamdulillah dapat score A+ :'D

Okay apa yang cuba disampaikan di sini pun aku tak pasti. Sekejap je melalut tak tentu pasal ==' Okay okay, straight to the point je lah, haa request si budak kecik Nur Syuhada yang teringin sangaaaaaaaat nak aku bercerita pasal dia. Okay gugurl, here we start! :)

14hb Februari 2006. Yes ingat lagi tarikh tu. First time masuk Maktab Rendah Sains Mara Mersing dengan berguni guni beg macam nak pindah terus tak nak balik balik dah. First time tinggal dekat hostel. First time berjauhan dengan family. First time kemas bilik sendiri. First time basuh baju sendiri. First time berkawan dengan macam macam jenis kawan dari macam macam jenis negeri. Happy? Yes sangat sangat happyyyy even menangis tak pernah stop pada awalnya. Best lah, hidup independent kan, barulah ada life :D

Lari topic lagi. Nak cerita pasal Syud ke pasal sejarah hidup kak oi? ==' Haa kejap, first time belajar dekat kelas Acturus 1 memang awkward gila rasa. Segan, malu, semua bercampur. Nasib lah time tu ada abang kan yang belajar tempat yang sama dengan aku so, okay lah sikit. Even kadang kadang nak jumpa aku siap bawak team rugby dia yang ramai kejadah tu, eh tak perlu rasanya -_____- 

Senang cerita, Syud bukan classmate aku, tapi kitorang kelas sebelah sebelah. Kelas je sebelah, tapi budak budak kelas aku tak rapat pun dengan classmates dia, Bimasakti 1. Alaaaa, biasalah, budak budak. Rusuhan kuat sikit hihi :P Tapi tak tahu lah macam mana boleh rapat dengan si Syud ni. Okay aku tahu sebab apa, sebab sorang mamat kelas aku, hehe diam diam jelah Syud eh, segan nak cerita ^^

Time tu lah start rapat. Even bukan rapat yang jenis berkepit 24 hours tu, tapi rapatlah. Banyak jugaklah pasal dia aku tahu. Yelah kalau setiap kali balik Johor Bahru, mesti balik sama sama. Hangout Jb pun sama sama. And yes, pernah gaduh. Berkawan kalau tak gaduh sumpah penipu lah kan. Bagi aku, bila gaduh, kita care dekat dia namanya. Ke tak? :O Bila dah form 5, rezeki dapat pulak sekelas dengan dia. First semester, duduk sebelah sebelah, naik second semester, duduk satu group. Time tu memang ngam habes lah kan dengan table-mates sebab semua lebih kurang satu kepala, ohsem :D 

Sampai nak ambil result Spm pun pergi sama sama. Then ingat lagi time tu, lepas balik, terus lari City Square tengok Merong Mahawangsa, nangis sama sama tengok cerita tu. Eh tak, Syud yang over menangis, aku chill lek je :P Ingatkan cukup sampai situ je, tak plan pun nak belajar sama sama sampai universiti. But tak sangka sangat, result upu kitorang sama; Asasi Sains Hayat, Universiti Malaysia Sarawak. Oh God, memang jodoh gila jumpa dia dekat asasi lagi even first time masing masing menangis taknak pergi. Yelah kan, aku memang harap sangat dapat Univesiti Malaya tapi takda rezeki kaaannn. And Syud pulak sangat nak belajar dekat Alexandria kot, course doctor jugak lah yang pasti. Then bila masing masing tahu dapat UNIMAS, mood sedih terus mati, and tukar jadi semangat :')

Satu benda je susah sikit nak buat dengan dia, kalau study tak boleh study dengan dia. Sebab nanti kitorang mesti tak study. Mulalah masing masing keluarkan cerita sampai gelak tak ingat dunia, heeeehhh memang lawak lah si ketod sorang ni. Malas je nak puji lebih lebih tapi honestly, dia baik, kelakar, PENDEK :P , peramah, banyak cakap, happy go lucky, ratu air mata, heeeh banyak lah. Susah nak describe semuanya. Buat lah apa apa pun, i leb you lah ketod :') xoxo , love :)


1 comment:

syamy said...

wahh ! best nyerw dapat kwan cm nie .
macam KAWAN SEJATI jep .
seriusly , jeLly gilerr !