Sunday, December 25, 2011

2011 is going to end

Assalamualaikum

Hi. Yeah its been awhile since my last entry 2 or 3 weeks ago. Nevermind, selagi tangan ni mampu menaip and hati ni still nak bercerita, aku akan berblogging. Okay nampak tak rojak habes bahasa aku? Maaf ya.

Pejam celik pejam celik tinggal 6 hari lagi before masuk tahun baru, 2012. Okay lepas ni mesti semua orang kekok nak tulis tarikh sebab tahun dah berubah kan? Same goes to me :D Benda penting orang selalu tanya kalau nak new year ni mesti macam ni 'Haa dah tercapai belum impian tahun ni?' And jawapan malas aku, 'ada yang dah, ada yang belum' Eleeehh farhah, jawapan standard lettew. Honestly, banyak lagi kut tak tercapai. One thing that I always wish since i was in high school is nak dapat 4.00 flat. Sebab dulu belajar dekat mrsm pun dia pakai sistem pointer. Tapi sampai sekarang tak tercapai. Hai farhah, hang belajar ke dok ni? Okay, takda rezeki maybe. Insyaallah lepas ni kena struggle lagi, hope gila boleh dapat 4.00 even once. Kalau setiap semester lagi heaven kot. Amin :)

And the best thing untuk tahun 2012 for me is further study ke universiti. Alhamdulillah, even baru asasi, kiranya dah jejak selangkah ke alam universiti kan. Dulu beria sangat nak masuk Universiti Malaya lah, nak sambung matriks lah, alaaa sembang cikang cik farhah ni. Last last dapat Unimas, okay awal awal memang berat gila nak pergi, yelaaah jauh satu hal plus i dont even know this uni, wujud rupanya. hewhewhew kejam gila. But bila dah masuk, yeeaahh fun gila. Belajar pun okay lah even tunggang langgang sikit, normal kan sebagai pelajar universiti.

Lain, apa lagi eh best untuk tahun ni? Macam macam lah. Tak tercakap dan tak terluah sebab banyak sangat yang best nya :) The most important thing is hubungan dengan family dengan kawan kawan still okay, thanks Allah. Hope ianya berkekalan sampai akhir hayat :') 

'How about the bad things?' *pari pari manja bersuara Ohh haaaa, tak kesah lah ada ke tak ada, yang penting setiap benda berlaku ada hikmahnya. Termasuklah jugak perkara buruk yang aku sendiri taknak. Ada sebab. Aku pun tak perfect, im just perfect in my own way, ecehhh :P So, mana mana yang salah tu Insyaallah kita baiki balik, motivate diri balik, set cita cita, and yang paling penting, sentiasa memohon kepada Dia, Dia dengar semua :')

Okay dah kut. Enough for now, bye people :)

me love much my buddies :*
ada kena mengena tak gambar ni dengan story dekat atas? Hihi

1 comment:

sabrina said...

cehceh,gambar muda2 seyhh..haha
untunglaa :)