Friday, November 25, 2011

Answering Syuddd

Assalamualaikum

Haa actually takda mood pun nak berblogging. Ni pun kena rajin sebab girlfriend tag tag suruh jawab semua soalan di bawah. okay okay :)

Nahh, hihi sejak sejak di cop budak copy paste so aku copy paste je laah rules dia from syud's blog. Thank you syuddd :P


  • You must post these rules. Each person must post 11 thing about themselves in their journal.
  • Answer the questions the tagger set for you their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
  • You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her.
  • No tag back.
  • No stuff in the tagging section about "you are tagged if you are reading this" you legitimately ( a.k.a really, trust, with all honesty ) have tagged 11 people.

Okay, here I start listing 11 things about me ;

  1. Mudah gelak dengan galaknya :D
  2. Alah dengan habuk and bulu kucing ==' Tapi sangat suka kucing okayy. Plus satu lagi alah dengan ubat yang ada kandungan sulphur, tak tahu kenapa 
  3. Lahir dekat Melaka, dibesarkan di Johor Bahru and sekarang menetap di Selangor. And takda langsung mix mix dengan mana mana darah, Im pure Malay :)
  4. Favourite food; Lamb chop, nasi goreng kampung, spicy chicken mcdeluxe and of course chocolates <3 okayy, aku memang suka makan -___-'
  5. Prefer flat shoes instead of high heels, wedges semua. Not so confident nak pakai selalu, takut jatuh :P
  6. Tak mudah sakit, tapi sangat senang selesema. hacccum ! :)
  7. I dont play instruments, tak reti okay. Setakat main recorder nyanyi lagu mary had a little lamb reti laah :P
  8. Kekasih hati; mama, abah, siblings, friends. Seriously tak pernah couple jauh sekali heart broken semua lah, Im not ready yet :)
  9. Pernah minat tahap mati dekat Faizal Tahir sejak tengok performance dia dekat Istana Budaya sampaikan menangis bila member kutuk dia. Sekarang dah putus hihi zaman budak budak :D
  10. Sangat murah dengan air mata. yeahh I cry easily :'(
  11. Favourite subject dari sekolah rendah, tak tak dari tadika; Mathematics. Bukan addmaths okay, tuu killer subject time spm :O
Another questions from cik syuladida;

1. Nama penuh?

Farhah binti Dzarif

2. Target kahwin?

Kejap lagi :p Hihi okay tunggu umur 26 bila dah jadi dentist, amin :)

3. Nama penuh orang tersayang?

Maizurah binti Idris ( mama ) . Ramai lagi orang yang saya sayang lah awak, kenapa mintak satu je :D

4. Hobi?

Tidur! Hihi wajib. Urmm more to blogging kot, blogwalking, dengar lagu, download sekali and apa apa je lah. Takda hobi tetap laah cik kak :P

5. Model handphone sekarang?

Samsung Galaxy Mini. alaaa, phone cikai je cek guna :P

6. Apa nak buat kalau hantu lintas depan mata?

Pejam mata, pusing belakang, terus lari tanpa menjerit tapi menangis. Sumpah scary =='

7. Namakan bestfriend korang yang paling best sekali.

Ramai sangat and semua best <3 :)

8. Kenangan manis?

Being one of mrsm students. So glad :)

9. Kenangan pahit?

Kecik kecik tangan dah kena simen sebab patah. Heeeh 

10. Senaraikan cita cita yang pernah korang citakan.

- polis
- lawyer
- lecturer
- engineer
- surgent
- dentist
banyak kan? :D

11. First impression korang tentang saya secara jujur dan bila dah kenal macam mana. hehehe nak jugak :P

syud; hee first kenal macam tu lah dia hihi. ohh kitorang kenal pun sebab tuuuuuut kan syud kan. kalau tak sebab dia, syud memang takkan rapat dengan aku sampai sekarang. Boleh tahan nakal lah time sekolah dulu heeh budak budak kan and satu lagi, manja kot. Memang tak pernah tak baring atas peha aku bila naik bas balik johor bahru ( ni time duduk mrsm ). And bila dah kenal, ohh  Tuhan je tahu hihi okay je, funny, nakal, lincah, gila gila, lebih kurang aku je kot perangai minah ketod ni. i leb you lah muah <3 :D

hmm kejap! nak request something boleh tak? sorry terlalu malas nak tag orang lain. meh meh aku belanja chocolate tanda mintak maaf :P

bye, Assalamualaikum :)


1 comment:

Syud Wada said...

hihi teharu. thankss btw ilyt muahhh leb leb <3 :D